Agenda / evenement / 2 december 2020

Conferentie Leve het Geven

Leve het Geven onderzoekt hoe creatieve professionals optimaal kunnen profiteren van de bloeiende culturele filantropie in Nederland. Was het ondersteunen van individuele kunstenaars en creatieven vroeger de normaalste zaak van de wereld, tegenwoordig lijken vooral culturele instellingen particuliere giften te ontvangen. Maatregelen vanuit de overheid om geven te stimuleren zijn met name relevant voor rechtspersonen (instellingen en organisaties) en niet voor de zelfstandige creatieve professional. Hoe heeft het zover kunnen komen? En kunnen we de particuliere donateur en maker weer dichter bij elkaar brengen?

In 2020 onderzoeken Stichting voordekunst en Van Dooren Advies in opdracht van Platform ACCT de mogelijkheden. Dit resulteert in een conferentie op 2 december 2020, een onderzoeksrapport en één of enkele concrete instrumenten om geven aan makers te stimuleren.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief