Actueel / 10 augustus 2020

Werktuig PPO komt eraan!

Werktuig PPO komt eraan!

Het is bijna zover. Op vrijdag 18 september zal het Programma Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO) opengesteld worden voor werkenden en werkzoekenden uit de sector. Met PPO kunnen werkenden in de culturele en creatieve sector continu blijven leren en ontwikkelen. Op 8 oktober opent minister van Engelshoven van OCW formeel de uitvoering van het programma, waarna we breed kandidaten zullen gaan informeren.

Werkenden en werkzoekenden, ook zelfstandigen, kunnen met behulp van een aanvraagtool op de PPO-website hun ontwikkelvraag formuleren en hiervoor cofinanciering aanvragen. Naast de cofinanciering (1/3 van de kosten) vanuit PPO wordt tevens een bijdrage van de werkgever en de werknemer verwacht. Bestaande Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen kunnen dus eveneens een vraag om cofinanciering verwachten. Werkgevers en opdrachtgevers zonder O&O fonds of andere ontwikkelvoorziening zullen mogelijk rechtstreeks aanvragen krijgen van hun medewerkers of opdrachtnemers.

Vanwege de coronamaatregelen buitelen de regelingen over elkaar heen en worden na openstelling vervolgens vaak snel overtekend. Het gevaar is dat betrokkenen door de bomen het bos niet meer zien. De PPO-website biedt straks een actueel overzicht van alle aanverwante regelingen en voorzieningen.

Meer info komt op 18 september….wordt vervolgd!

Op de hoogte blijven over PPO?
Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de PPO nieuwsbrief via een e-mail aan martin@platformacct.nl.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief