Actueel / 1 maart 2022

Wat is de rol van de vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen?

De rol van de vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen in relatie tot HR stond centraal tijdens de vierde online HR-themasessie van digiPACCT op 8 februari jl. Dit onderwerp staat gezien de recente ontwikkelingen weer volop in de aandacht van de media. Dat neemt niet weg dat er in de culturele en creatieve sector continu wordt gewerkt aan preventief beleid om te zorgen voor (sociaal) veilige werkomstandigheden. Een voorbeeld daarvan is oprichting van MORES.online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele en creatieve sector. Voorzitter van MORES.online, Janke Dekker, schoof aan tijdens deze themasessie om haar kennis en ervaring te delen met de deelnemers van digiPACCT. Uiteraard kon daarbij de actualiteit niet ongenoemd blijven. Daarnaast was Leo ten Brink te gast. Hij is juridisch adviseur en ex-voorzitter van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Leo deelde zijn kennis en ervaring rondom het thema ‘ongewenste omgangsvormen’ en gaf de aanwezigen uiteenlopende adviezen hoe een organisatie kan omgaan met dit thema, met bijzondere aandacht voor de positie van de zzp’er. Meer aandacht voor preventief beleid om ongewenst gedrag in de podiumkunsten te voorkomen is er ook tijdens de conferentie ‘Veilig de vloer op’ dat de NAPK in samenwerking met MORES.online en Platform ACCT op 16 mei a.s. in Den Haag organiseert. Meer informatie daarover vind je op www.veiligdevloerop.nl.

Gezien het grote aantal aanwezigen en uiteenlopende vragen praten we op 1 maart verder tijdens een (besloten) HR-kennissessie van digiPACCT. We zoomen dan verder in op de rol van werknemers met HR-taken in relatie tot de vertrouwenspersoon.

Ben je HR’er, P&O’er, zakelijk leider en/of heb je HR-taken in je functiepakket? Sluit je aan bij digiPACCT en deel je kennis en ervaring met collega’s uit de culturele en creatieve sector.

Fotografie: Priscilla du Preez/Unsplash

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief