Actueel / 20 september 2021

Vacature Programmamanager 'Stimuleren Betere Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken'

Vacature Platform ACCT

Programmamanager 'Stimuleren Betere Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken'

16-24 uur / vanaf 1 november 2021

Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (Platform ACCT) is in 2020 opgericht om de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector te verbeteren, en zo bij te dragen aan een duurzame, bloeiende en toekomstbestendige culturele en creatieve sector in Nederland.

Wij zijn per november 2021 op zoek naar een ervaren programmamanager met kennis van arbeidsverhoudingen. Doel van het meerjarige programma 'Stimuleren Betere Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken' is de totstandkoming van collectieve afspraken over betere arbeidsvoorwaarden binnen verschillende disciplines in de culturele en creatieve sector. Platform ACCT gaat hier in nauwe samenwerking met relevante en verantwoordelijke partijen op projectmatige wijze aan gaan werken. We gaan de opgedane kennis borgen en delen met de brede sector.

Wat is de opgave?
De arbeidsmarktpositie van werkenden in de culturele en creatieve sector vraagt om verbetering. Veel werkenden hebben tijdelijke contracten, gemiddeld lage inkomens en geen (financiële) ruimte voor pensioenopbouw, scholing en/of een arbeidsongeschiktheids- verzekering. Door de inkomenspositie van werkenden te versterken wordt een bloeiende culturele en creatieve sector gestimuleerd, die van waarde is voor de economie en maatschappij als geheel. Op basis van onderzoek naar de status van arbeidsvoorwaarden en contractafspraken in verschillende disciplines binnen de culturele en creatieve sector, initieert Platform ACCT in samenwerking met relevante partijen in de sector vanaf november 2021 een meerjarig programma om te stimuleren dat werkenden, organisaties en samenwerkingsverbanden structureel gaan werken aan betere arbeidsvoorwaarden en het maken van collectieve afspraken in de sector. Het programma 'Stimuleren Betere Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken' wordt meerjarig gefinancierd door het Ministerie van OCW.

Werkzaamheden
Om het programma 'Stimuleren Betere Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken' op te zetten en uit te voeren zoekt Platform ACCT per november 2021 een (parttime) programmamanager. De werkzaamheden van de programmamanager zijn:

 • het concretiseren van de specifieke behoeften en doelen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en contractafspraken per culturele/creatieve discipline;
 • samenstellen van de ketentafel per discipline inclusief de werving van voorzitters;
 • het opstellen van een gedetailleerde planning en begroting per discipline;
 • het leggen en onderhouden van verbindingen tussen relevante, betrokken partijen en aanspreekpunt zijn voor het programma;
 • het actief communiceren met het gehele culturele en creatieve veld om bewustzijn over het belang van arbeidsvoorwaarden en collectieve afspraken te vergroten en te verduidelijken hoe Platform ACCT en samenwerkingspartners daar stappen in maken;
 • het voorbereiden en begeleiden van de monitoring van het programma. Op basis van de resultaten en met input van relevante partijen uit de sector worden de programma-activiteiten voor het volgende jaar bepaald.

Wie zoeken wij?
Voor deze functie zien wij graag kandidaten met ervaring als senior programmamanager. Je brengt focus en structuur aan in een complex programma. Je werkt resultaatgericht ondanks mogelijke tegenkrachten. Je bent gewend aan samenwerking met veel stakeholders.

Je hebt:

 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • grondige kennis van arbeidsverhoudingen en ervaring met de totstandkoming van contractvoorwaarden, waaronder honoraria en tarieven;
 • goede communicatieve eigenschappen;
 • het vermogen zorgvuldig te handelen;
 • diplomatie, daadkracht en pro-activiteit;
 • affiniteit met de culturele en creatieve sector is een pré

Dit bieden wij

 • uitdagende opdracht voor 16-24 uur per week. Zowel een dienstverband als een opdrachtovereenkomst is mogelijk;
 • een overeenkomst voor de duur van 1 jaar. Verlenging op basis van wederzijdse tevredenheid;
 • een marktconforme vergoeding. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • werken vanuit huis, mobiel of op kantoor van Platform ACCT in Amsterdam. We hebben op dit moment 6 medewerkers;
 • de programmamanager rapporteert aan de directeur en wordt op dagelijkse basis ondersteund door het bureau van Platform ACCT.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature of wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Sjoerd Feitsma, directeur van Platform ACCT: sjoerd@platformacct.nl. We ontvangen graag uiterlijk 15 oktober 2021 jouw motivatie en CV.

Met kandidaten die aansluiten op het profiel maken wij eerst kennis via videobellen. De best passende kandidaten worden uitgenodigd voor een uitgebreide persoonlijke kennismaking met een verdiepend gesprek over de inhoud van deze functie.

Platform ACCT: Platformacct.nl.
Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Beeld: Ian Schneider via Unsplash.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief