Actueel / 13 juni 2022

Nieuwe ketentafels programma Arbeidsvoorwaarden van start!

Binnen het programma Verbetering Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken gebeurt momenteel van alles. Op 7 juni kwamen in de Tolhuistuin in Amsterdam ongeveer 30 vertegenwoordigers uit diverse onderdelen van de productieketen Film/AV samen. De omvang van deze groep is iets groter dan gebruikelijk, maar dat volgt nu eenmaal uit de complexe en diverse structuur van de sector.

Met enthousiaste aanmoedigingen vanuit de Dutch Academy For Film (DAFF), het sectorplan Film/AV sector (met voorzitter Doreen Boonekamp) en de Creatieve Coalitie bevestigde de groep aanwezigen dat het zeer nuttig is om in dit traject te stappen. Als branchegenoten kunnen ze samenwerken aan het concreet maken van de Fair Practice Code voor toepassing in de productieketen. Platform ACCT ontwikkelt nu een goede werkvorm met een aanpak voor het vervolg op korte termijn.

In diezelfde week vond een aftrap plaats met een kleine 20 vertegenwoordigers uit de Amateurkunst en Cultuureducatie. In samenwerking met LKCA is een aanpak en samenstelling gepresenteerd voor een ketentafel die gaat werken aan heldere richtlijnen voor de beloning van werkenden in deze sector die zich buiten het domein van bestaande cao’s begeven. Dat betreft een behoorlijk groot deel van de sector, zoals particuliere aanbieders van binnenschoolse cultuurlessen, projectorkesten en culturele workshops in het sociale domein. Binnen deze ketentafel is veel werk aan de winkel, maar een groot commitment om samen het traject aan te gaan.

Ook vanuit de Letteren, beroepsfotografie, klassieke muziek en ontwerp zijn binnenkort concrete stappen te melden. Meer weten? Stuur een bericht naar programmamanager Noud van de Rhee (noud@platformacct.nl) of Lydia Jongmans (lydia@platformacct.nl).

Meer over het het driejarige programma 'Verbetering Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken' lees je hier.

Hoofdbeeld: Kal Visuals via Unsplash

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief