Actueel / 14 april 2021

Meet the team: Wim Kronemeijer

Graag stellen wij de komende tijd ons team aan jullie voor. Deze keer is het de beurt aan onze algemeen secretaris - en onmisbare steun en toeverlaat - Wim Kronemeijer.

Wie ben je?
Aangenaam kennis te maken! Ik ben Wim Kronemeijer en ben de persoon achter info@platformacct.nl. Ik ben 50 jaar, getrouwd, woon in Houten (bij Utrecht), heb 4 kinderen in de leeftijd van 12 tot 20, 1 hond en 4 katten. Na mijn studie aan de HEAO (Management, Economie en Recht) ben ik via een ziektekostenverzekeraar bij Interpolis/Achmea terecht gekomen. Ik heb bijna 20 jaar gewerkt als bestuursadviseur/-secretaris van besturen van pensioenfondsen, sociale fondsen en cao-onderhandelingen. En daarbij lag mijn interesse altijd het meest bij arbeidsvoorwaarden en het spel tussen werknemers en werkgevers. Het mooie aan die rol vond ik de combinatie van organiseren, adviseren en schrijven. En steeds in een dienstverlenende rol op de achtergrond. Ontzorgen, rustig, spin-in-het-web en helpen zijn woorden die bij mij passen. Na een zwangerschapsvervanging bij de VSCD kon ik begin 2019 aan de slag bij de NAPK, waar ik onder andere heb gewerkt aan de ontwikkeling van een eerste cao voor muziekensembles. Sinds mei 2019 ben ik tevens met veel plezier secretaris van de Federatie Cultuur. Ik ben groot geworden bij ‘mijn’ scoutinggroep, de Wilhelminagroep Zeeverkenners te Utrecht (plm. 130 leden, 2 gebouwen, 15 boten). In 1984 ben ik daar als jongetje lid geworden om vervolgens leiding, teamleider en groepsleider te worden. Toen ik vader werd heb ik een stapje terug gedaan, om vervolgens weer voorzitter te worden. Inmiddels ben ik alweer een jaar of 10 penningmeester.

Wat doe je voor Platform ACCT?
Het mooie is dat ik eigenlijk van alles wat doe: van vragen beantwoorden tot jaarplannen (mee)schrijven, van afspraken maken tot begrotingen maken, van betalingen doen tot projecten beoordelen, van verslagen maken tot de governance organiseren. Hierbij is tevens mijn rol als secretaris om alles bij te houden, alle acties en activiteiten te overzien en financiën, verplichtingen en deadlines in de gaten te houden. Dit zorgt voor een stabiele basis van de organisatie en een stroomlijning van processen. Daarnaast ben ik tevens met de inhoud bezig van de diverse activiteiten en projecten van Platform ACCT: schrijven, overleggen, becommentariëren, meedenken, uitvoeren, organiseren - afhankelijk van het project en de urgentie. Vanuit mijn achtergrond heb ik de meeste affiniteit met contractvoorwaarden, fair practice, sociaal arrangement en duurzame inzetbaarheid maar heb inmiddels al veel geleerd over verdienvermogen, publieksdata, particulier geven. En dat vind ik alleen maar leuk!

Beeld: Alan Solomon (Unsplash)

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief