Actueel / 18 maart 2021

Meet the team: Rogier Wennink

Graag stellen wij de komende tijd ons team aan jullie voor. Als eerste is onze arbeidsrechtjurist Rogier Wennink aan de beurt.

Wie ben je?
Mijn naam is Rogier Wennink en ik ben sinds afgelopen zomer werkzaam bij Platform ACCT als arbeidsrechtjurist/platformbouwer. Een interessante combinatie waarover ik zometeen iets meer zal vertellen.
Ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in het Nederlands recht (specialisatie ondernemingsrecht). Daarna kon ik direct aan de slag als jurist bij de Kunstenbond. Aangezien ik mijn hele leven lang (weliswaar op amateurniveau) al intensief bezig ben met muziek voelde het werken in de culturele sector, hoe cliché het ook klinkt, alsof het op mijn lijf was geschreven. Bij de Kunstenbond heb ik in een heel prettig team enkele jaren ervaring kunnen opdoen in de gevarieerde rechtsgebieden die komen kijken bij een kunstenaarsleven: van arbeidsrecht (denk aan kunstvakdocenten bij kunstencentra/conservatoria in loondienst) tot intellectueel eigendomsrecht (bijvoorbeeld auteursrecht op beeldende kunst of composities). Naast mijn hobbymatige muzikale activiteiten heb ik tijdens een groot deel van mijn jeugd- en studietijd een bovengemiddelde interesse ontwikkeld in het vervaardigen van PR-materiaal. Zo verdiende ik een centje bij door het bouwen van websites voor diverse organisaties en het ontwerpen van beeldmateriaal. Toen de functie van arbeidsrechtjurist/platformbouwer bij Platform ACCT op mijn pad kwam leek dat dan ook een uitgelezen mogelijkheid om ‘the best of two worlds’ te combineren.

Wat doe je voor Platform ACCT?
Zoals hierboven al staat beschreven ben ik in de zomer van 2020 aangesteld als arbeidsrechtjurist/platformbouwer bij Platform ACCT. De afgelopen jaren zijn er meerdere analyses gedaan naar HR en arbeidsvoorwaarden in de sector. Op basis daarvan heeft de culturele en creatieve sector zich in de Arbeidsmarktagenda tot doel gesteld om de kennis omtrent (de toepassing van) eerlijke arbeidsvoorwaarden te verhogen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het project digiPACCT: een digitaal platform voor HR en arbeidsvoorwaarden in de culturele en creatieve sector. Uiteraard heb ik mij de afgelopen maanden verdiept in deze analyses met de Arbeidsmarktagenda als ‘sluitstuk’.
Centraal tijdens mijn werkzaamheden staat dan ook steeds de wens vanuit de sector zelf: waar ligt de (informatie)behoefte? Welke ondersteuning wenst de sector daarbij? Hoe kunnen we (ook) kleine organisaties zonder HR- of personeelsfunctionarissen betrekken? En in hoeverre kan Platform ACCT bijdragen aan het coördineren van een oplossing?

Waar ben je nu mee bezig?
Inmiddels is de digitale kennisbank al bereikbaar via www.digipacct.nl. Deze staat vol met kennisartikelen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en handige tools zoals een cao-kaart, een cao-zoeker en een tarieftool (die binnenkort wordt vernieuwd!). Daarbij is het up-to-date houden en aanvullen van deze kennisbank een van mijn kerntaken. De volgende stap is het activeren van de sector om te komen tot een meer interactief platform/netwerk. Daarvoor heb ik reeds uiteenlopende gesprekken gevoerd met (vertegenwoordigers van) brancheorganisaties en HR-professionals uit de sector. Op basis hiervan heb ik mij samen met collega’s van Platform ACCT gestort op de technische en inhoudelijke ontwikkeling van een dergelijke digitale omgeving.
Onze wens is om de huidige digitale kennisbank op korte termijn te integreren met een levendig sectorbreed HR-Netwerk. In de sector zijn al verschillende initiatieven (met wisselend succes) op het gebied van kennisdeling omtrent HR en arbeidsvoorwaarden. Het doel van het HR-Netwerk Cultuur is om bestaande structuren te versterken, (nog) niet bestaande initiatieven te faciliteren en indien mogelijk de krachten te bundelen. Hopelijk leidt dat tot een levendig platform waardoor (de kennis over) arbeidsvoorwaarden in onze sector naar een hoger niveau kunnen worden getild.

Ondersteun je de missie van digiPACCT? Ben je een HR-professional in de culturele en/of creatieve sector? Wil je goed werk- en opdrachtgeverschap stimuleren? Neem dan contact op met Rogier Wennink via rogier@platformacct.nl. Alle ideeën, suggesties of opbouwende kritiek is welkom. Gewoon benieuwd naar digiPACCT? Check dan www.digipacct.nl.

Beeld: Alan Solomon (Unsplash)

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief