Actueel / 15 april 2021

Meet the team: Nancy van Oorschot

Graag stellen wij de komende tijd ons team aan jullie voor. Dit keer onze communicatieadviseur Nancy van Oorschot.

Wie ben je?
Mijn naam is Nancy van Oorschot en ik ben sinds het najaar van 2019 als freelance communicatieadviseur betrokken bij Platform ACCT.
Inmiddels ben ik al heel wat jaren met veel plezier bezig in de communicatie. Maar ik studeerde ooit Vrijetijdskunde omdat ik het toerisme in wilde om veel te kunnen reizen. Dat heb ik ook gedaan als product manager zonvakanties voor reisorganisatie Hotelplan. Maar ik kwam er al snel achter dat ik brochures maken en teksten schrijven het allerleukste vond van mijn werk. In mijn thuisstad Rotterdam ben ik toen via een van de vele zomerfestivals in de PR-wereld van de creatieve industrie terecht gekomen. Ik was jarenlang persvoorlichter voor International Film Festival Rotterdam en voerde ook opdrachten uit voor onder meer de Kunsthal, De Doelen, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Droog Design, State of Fashion in Arnhem en architectenbureaus MVRDV en De Zwarte Hond.
Ik woon in het centrum van Rotterdam, samen met mijn vriend. Ik reis dus graag en ga veel naar concerten en festivals en speel met mijn team pub- en popquizzen. Ook ben ik een enorme filmliefhebber, dus ik kan niet wachten tot de bioscopen weer open gaan.

Wat doe je voor Platform ACCT?
Toen ik aan boord kwam was het team nog volop bezig met de overgang van de Arbeidsmarktagenda Culturele en Creatieve Sector naar een organisatie die de initiatieven hieruit verder ging uitrollen. Dat is uiteindelijk Platform ACCT geworden. Ik vond het heel leuk om die nieuwe organisatie mede vorm te geven met een communicatiestrategie en het ontwikkelen van de huisstijl en website met ontwerpbureau Thonik. Nu alles staat hou ik me vooral bezig met de algemene communicatie, dus opstellen van de planning, bijhouden van de website en de social media kanalen, schrijven van de nieuwsbrieven en het ontwikkelen van andere communicatiemiddelen.

Waar ben je nu mee bezig?
Met iets heel leuks! Samen met animator Jurgen Bakker ontwikkelen we een aantal animaties. Een als bedrijfsfilmpje voor Platform ACCT en een andere animatie als een handleiding voor makers bij het rapport Betere Arbeidsvoorwaarden en Werkomstandigheden van Henk Vinken en Lisa Wolters – in het kader van hun onderzoek naar Honorariumrichtlijnen in de sector. Dit doe ik samen met mijn collega en projectcoordinator Hester Swaving. Daarnaast werk ik momenteel heel hard aan de communicatie rondom het Stadsprogramma van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Een hele mooie klus, want het is heel bijzonder om zo’n uniek evenement in corona-tijd van heel dichtbij mee te maken.

Headerbeeld: Alan Solomon (Unsplash)

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief