Actueel / 30 juni 2021

Meet the team: Hester Swaving

Graag stellen wij de komende tijd ons team aan jullie voor. Dit keer onze projectcoördinator Hester Swaving.

Wie ben je?
Mijn naam is Hester Swaving en ik ben sinds september 2019 werkzaam voor Platform ACCT in de rol van projectcoördinator. We waren in die begintijd bezig om zowel de Arbeidsmarktagenda Culturele en Creatieve Sector uit te voeren, alsook het opzetten van de Platform ACCT organisatie. Dat was een hele leuke en leerzame periode van pionieren. Inmiddels hebben we onze draai bij Platform ACCT goed gevonden in een vast team met collega's. Ik hou mij bezig met het opzetten, uitvoeren, begeleiden en monitoren van de verschillende projecten. Met plezier heb ik vanuit deze functie veel contact met mensen en organisaties in de culturele en creatieve sector en bij de Rijksoverheid.

Mijn werkzame leven ben ik begonnen in Den Haag als rijkstrainee op het Ministerie van Economische Zaken. Als bedrijfseconoom leek dat een logische plek, maar mijn interesse en aandacht ging meer uit naar kunst en creativiteit. Via het Ministerie van Buitenlandse Zaken ben ik in het Internationaal Cultuurbeleid gerold en heb ik gewerkt voor SICA (de voorloper van Dutch Culture), sectorinstituut Premsela voor design en mode en het vierjarige stimuleringsprogramma Dutch Design Fashion Architecture. Sinds 2014 ben ik als freelancer verder gegaan in verschillende creatieve projecten. Mijn opdrachtgevers waren o.a. het Nederlands Consulaat in Kaapstad, de Ambassade in Beijing, modeplatform State of Fashion, experience designbureau Northern Light en omroep BNN-VARA. Daarnaast ben ik mede-initiatiefnemer van WE ARE DATA. Met twee reizende installaties maken we publiek in binnen- en buitenland bewust maken van hun persoonlijke data en privacy. Zowel maatschappelijk als artistiek een project om enorm trots op te zijn!

Intussen ben ik ook lekker druk met het opvoeden van drie jonge kinderen. We wonen in de Amsterdamse Rivierenbuurt en we hebben vlak buiten de stad nog een heerlijk groen volkstuintje om in het weekend te 'chillen'. Zodra het weer veilig voelt kijken we uit naar een avontuurlijke vakantie met het gezin. We dromen over een reis met een camper door het westen van Canada. Ondertussen geniet ik van gezellig uit eten gaan, naar de bioscoop en uitstapjes met vrienden.

Wat doe je voor Platform ACCT? Waar ben je nu mee bezig?
Als we tijdens ons tweewekelijks teamoverleg aangekomen zijn bij het agendapunt 'lopende projecten' beginnen mijn collega's altijd een beetje te gniffelen. Want als ik eenmaal begin met praten, komt er geen einde aan. Maar er gebeuren ook gewoon zoveel dingen tegelijk! Zowel op het gebied van verdienvermogen, professionalisering, arbeidsvoorwaarden als de constante sociale dialoog tussen partners in het veld. Op dit moment ben ik het projectplan aan het opstellen voor een meerjarig programma om betere collectieve afspraken te maken in een aantal disciplines binnen de cultuur en creatieve industrie. Ook ben ik samen met Cultuur+Ondernemen bezig een gesprekkenreeks met makers op te zetten om digitale verdienmodellen te vinden en het hybride ondernemerschap te ontdekken. Verder lopen er trajecten op het gebied van particulier geven, publieksdata, auteursrechten, de Fair Practice Code, diversiteit & inclusie, en meer. Ik zou zeggen: hou onze nieuwsbrief in de gaten voor updates!

Portret Hester: Anneke Hymmen

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief