Actueel / 1 juli 2021

Matchfunding Leve het Geven: de eerste resultaten

Dit jaar bundelden voordekunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cinecrowd, in opdracht van Platform ACCT, de krachten en zetten zij het programma Leve het Geven door! Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden er gelden beschikbaar gesteld om particulier geven aan individuele makers en instellingen in Nederland te stimuleren.

Een belangrijk onderdeel van het programma is matchfunding. Vanaf april 2021 dragen alle provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst. Makers en instellingen die een crowdfundingcampagne starten op voordekunst, kunnen daarbij een donatie ontvangen van één van de twaalf provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo maken we samen meer creatieve projecten mogelijk! De resultaten van de eerste maanden van het programma vind je in onderstaande infographic:

Ben je benieuwd naar de projecten die ondersteund worden? Op de website van Leve het Geven vind je een aantal mooie voorbeelden.

Meer informatie over dit project op de projectpagina.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief