Actueel / 12 juni 2022

Eerste live HR-netwerkbijeenkomst digiPACCT zeer geslaagd

Op dinsdag 7 juni vond in Bibliotheek Neude te Utrecht de eerste live HR-netwerkbijeenkomst plaats van digiPACCT. Een middag die in het teken stond van het thema duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden. Een korte terugblik op een geslaagde middag vol kennisdeling, netwerken en ontmoeting.

Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren trapte de middag af. Zij vertelde aan de hand van het Vijf-V-Model wat duurzame inzetbaarheid is en hoe je daar als organisatie invloed op kunt uitoefenen. Haar motto is ‘je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’. Na het verhaal van Tinka verlegden we de focus naar duurzame inzetbaarheid in de culturele en creatieve sector zelf. Jurriaan Berger (onderzoeker bij CAOP) en Martin Verboom (projectleider PPO bij Platform ACCT) praatten ons bij over de sectoranalyses en daaruit voortvloeiende MDIEU-aanpak duurzame inzetbaarheid. Een programma waarin ook versterking van het ‘HR-apparaat’ in de sector een belangrijke rol speelt. De aanvraag tot co-financiering voor de uitvoering van dit programma is eind maart ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In afwachting van goedkeuring van het ministerie is Platform ACCT met de sector in de tussentijd een projectorganisatie aan het opzetten, zodat er snel geschakeld kan worden bij akkoord vanuit Den Haag.

Na de plenaire sessie volgden enkele tafelgesprekken waarin deelnemers de mogelijkheid kregen om kennis en ervaring uit te wisselen over uiteenlopende onderwerpen. Els Maas en José Kamminga, beiden loopbaanbegeleiders in de culturele en creatieve sector, gingen met de aanwezigen in gesprek over de ‘loopbaan APK’. Joke Manson (HR-adviseur bij Nationale Opera & Ballet) deelde haar interesse in een mobiliteitsnetwerk voor de sector. Johanna Andringa (HR-adviseur bij Stadsschouwburg de Harmonie) wisselde kennis uit over een succesvol traject dat zij heeft begeleid bij de schouwburg in Leeuwarden met betrekking tot het vitaal doorwerken tot de pensioenleeftijd. Merel Vergeer-van Etten (manager Duurzame Inzetbaarheid) vertelde over haar aanpak bij het Rijksmuseum om tot een gedegen duurzaam-inzetbaarheidsbeleid te komen. Ten slotte ging Ella Broekstra (HR-manager bij Phion en leerambassadeur PPO) in gesprek over wat er op het gebied van duurzame inzetbaarheid al gebeurt binnen organisaties. Conclusie: er gebeurt in de sector al best veel rond dit thema alleen is het niet altijd even zichtbaar.

Tijdens de plenaire afsluiting werd het spreekwoordelijke net opgehaald over wat de deelnemers deze middag het meest bij is gebleven:

Wat heerlijk om tijdens deze Live-themabijeenkomst van digiPACCT kennis te kunnen delen én mijn netwerk te kunnen uitbreiden met collega’s van andere organisaties uit de culturele sector. Want HR-kennis en expertise is in de culturele sector zeker aanwezig, maar wel versnipperd over de vele organisaties. Door onze kennis en best practices binnen HR-netwerk ‘digiPACCT’ te delen, voorkomen we dat we allemaal telkens opnieuw het wiel gaan uitvinden.”

Het is nu ónze verantwoordelijkheid om collega’s met HR-taken in onze eigen organisaties enthousiast te maken voor digiPACCT en ervoor te zorgen dat het netwerk verder wordt uitgebreid en versterkt!

Een belangrijk inzicht van vandaag is dat duurzame inzetbaarheid geen project is met een start- en einddatum. Maar dat het versterken van duurzame inzetbaarheid continu aandacht nodig heeft en een vast onderdeel in de organisatie en van je HR-beleid moet zijn. Genoeg werk te doen na vandaag!

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste live HR-netwerkbijeenkomst. Ben je benieuwd geworden naar het HR-netwerk van digiPACCT? Heb je HR-taken in je functiepakket en werk je in de culturele en creatieve sector? Meld je dan aan via www.digiPACCT.nl. En hopelijk mogen we je dan verwelkomen op de eerstvolgende live HR-netwerkbijeenkomst op 1 november 2022.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief