Actueel / 21 oktober 2020

Dutch Design Award voor MONNIE van Project IDOLS*

Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 hebben met hun project MONNIE een Dutch Design Award 2020 gewonnen in de categorie Service & Systems. MONNIE gaat in op het voorkomen van schulden bij jongeren en was onderdeel van Project IDOLS.

Vijftien procent van de jongeren heeft een schuld. Slepende incassotrajecten staan hun ontwikkeling en gezondheid in de weg. Stichting Enver biedt deze jongeren begeleiding en zag dat ze vaak wel willen, maar niet kunnen betalen. Het traditionele systeem van boetes en zich opstapelende incassokosten staat een oplossing vaak in de weg. Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 ontwikkelden samen met het Albeda in Rotterdam een meer persoonlijke en sociale benadering. De MONNIE-app helpt jongeren bij het makkelijker betalen van hun rekeningen en het wegwerken van achterstanden. Bovendien maakt MONNIE schuldeisers zelf medeverantwoordelijk voor het voorkomen en aanpakken van problematische schulden.

‘Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 pakken met MONNIE de prijs, dankzij een steengoed concept, een uitstekend gekozen naam en onmiskenbare impact,’ aldus de jury. Kijk voor het volledige bericht en het juryrapport op de website van de Dutch Design Awards.

IDOLS is een initiatief van de Federatie Creatieve Industrie uitgevoerd in het kader van de Arbeidsmarktagenda, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. IDOLS laat zien hoe de culturele en creatieve sector effectief ingezet kan worden bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Het stimuleren van opdrachtgeverschap en professionaliseren van de sector vergroot tegelijkertijd het verdienvermogen. Op 11 november wordt de eerste fase van IDOLS* afgesloten met een digitale bijeenkomst met een terugblik op de uitgevoerde projecten. Meld je HIER aan.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief