Actueel / 9 juli 2021

Animatie arbeidsvoorwaarden in de culturele en creatieve sector

Het verbeteren van arbeidsvoorwaarden is een van de hoofdthema's van de Arbeidsmarktagenda Culturele en Creatieve Sector, de basis voor Platform ACCT. Binnen dit thema onderzocht Henk Vinken (HTH Research) de afgelopen jaren samen met Lisa Wolters de werking van honorariumrichtlijnen en contractafspraken binnen diverse disciplines in de culturele en creatieve sector. Einddoel van dit onderzoekstraject was een rapportage over doel, inhoud en vorm van tariefafspraken in de onderzochte sectoren: freelance musici, archeologie, film, cultuureducatie, ontwerp en media.

In april 2021 verscheen het rapport Betere Arbeidsvoorwaarden en Werkomstandigheden. Dit rapport vormt de basis voor de vervolgstappen die Platform ACCT gaat zetten om per sector betere arbeidsvoorwaarden en collectieve afspraken te stimuleren. Naar aanleiding van het rapport maakte Blikopener Media ook de animatie "How To? Aan de slag in de culturele en creatieve sector".

How To?
Deze animatie is een handleiding met daarin de stappen die werkenden in de culturele en creatieve sector zelf kunnen zetten ter verbetering van hun arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden. Meer informatie over arbeidsvoorwaarden is te vinden op digiPACCT.nl.

Bekijk de animatie hier:

Meer informatie over het onderzoekstraject vind je op de projectpagina.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief