Actueel / 29 september 2021

Al bijna 200 campagnes gesteund via Matchfunding Leve het Geven

Dit jaar bundelden voordekunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cinecrowd, in opdracht van Platform ACCT, de krachten en zetten zij het programma Leve het Geven door! Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden er gelden beschikbaar gesteld om particulier geven aan individuele makers en instellingen in Nederland te stimuleren.

Een belangrijk onderdeel van het programma is matchfunding. Vanaf april 2021 dragen alle provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst. Makers en instellingen die een crowdfundingcampagne starten kunnen daarbij een donatie ontvangen van één van de twaalf provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo maken we samen meer creatieve projecten mogelijk!

Dankzij het programma Leve het Geven zijn al 189 creatieve projecten gesteund door middel van een matchfundingbijdrage. Gemiddeld halen deze campagnes 109% op van het doelbedrag! Een fantastische presentatie van makers, meer dan 20.000 donateurs en het Prins Bernhard Cultuurfonds: 1,4 miljoen euro voor creatieve crowdfundingcampagnes!

De tussentijdse resultaten vind je in onderstaande infographic:

Enkele voorbeelden van makers die een donatie ontvingen:
De korte film Leef Tijd over eenzaamheid onder jongeren ontving een matchfundingsbijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Eva (21) komt vast te zitten in de lockdown. Maar hoe beïnvloedt dit haar identiteitsontwikkeling? Dankzij 64 supporters en een matchfundingbijdrage haalde de filmmaker Manon 6.000 euro op via crowdfundingplatform Cinecrowd.

De oven van pottenbakker Angelique is stuk. Daarom is het tijd voor een nieuwe, duurzamere elektrische oven voor haar zelfstandige pottenbakkerij in haar atelier in Amsterdam. Via een crowdfundingcampagne op voordekunst haalde Angelique Homberg bijna 9.000 euro op dankzij 112 donateurs en een matchfundingbijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie over dit project op de projectpagina en op de website van Leve het Geven

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief